Dieta cu pătrunjel. Află cum poți să slăbești până la 5 kilograme în numai o săptămână
Dieta cu pătrunjel se ține o săptămână și te poate ajuta sa scapi rapid de 4-5 kilograme. Beneficiile pătrunjelului sunt nenumărate, conține de patru ori mai multă vitamina C decât portocala, el ține sub control tensiunea, fiind un bun stabilizator natural. Mai mult decât atât, rădăcina pătrunjelului este un bun reparator al ficatului, un foarte bun stimulent pentru rinichi și pentru reținerile de apă.
Pătrunjelul se consumă sub formă de salată, iar acest lucru contribuie la reducerea greutății corporale în mod sănătos, fără a pune în pericol echilibrul de vitamine din organism.
Dieta cu pătrunjel
Cum se pregătește salata de pătrunjel: este nevoie de frunzele și codițele fragede de la șase legături. Totul se toacă mărunt, apoi se adaugă o cantitate egală de frunze de mentă la fel de mărunt fărămițate, o lingură de grâu pisat înmuiat în apă timp de 30 de minute, o roșie mai mare tăiată cubulețe și zeama de la o lămâie.
Aceasta salată se mănâncă pe tot parcursul zilei, de cate ori ai senzația de foame.
De asemenea se mai poate consuma:
• la micul dejun o ceașcă de cafea neagră sau un fruct (portocală, banană, grapefruit, căpșuni sau măr);
• la pranz un piept de pui fiert sau la grătar, un măr sau o pară;
• iar masa de seară poate fi îmbogățită cu un ou fiert, un morcov ras și un măr.
!! Regimul trebuie urmat timp de o săptămână pentru a slabi 4-5 kilograme.
!! Se beau cel putin 2 litri de lichide (apă, ceai neîndulcit).
!! Se recomanda evitarea sucurilor.
Beneficiile pătrunjelului
Patrunjelul conține proteine (20%), flavonoide (întrețin membranele celulelor sângelui, au rol antioxidant), uleiuri esențiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten și în special, vitamina C.
Substanțele componente din uleiul volatil al pătrunjelului (miristicin, limonen, eugenol, etc.) inhibă formarea tumorilor localizate la nivelul plămânilor. Acestea acționează asemănător antioxidanților care neutralizează anumite tipuri de substanțe cancerigene (ca benzopirenul emanat de fumul de tigară, fumul cărbunilor pentru grătar, etc.).
Pe lângă faptul că oferă substanțele nutritive esențiale, pătrunjelul echilibrează și stimulează energia organelor, îmbunătățindu-le capacitatea de asimilare și utilizare a nutrienților:
1. Îmbunătățește digestia, prevenind astfel balonările și indigestia.
2. Ajută ficatul, hrănind astfel sângele și fluidele corpului.
3. Ajută la dizolvarea calculilor renali.
4. Îmbunătățește nivelul de estrogen și reface circulația sangvină a uterului.
5. Stimulează sistemul imunitar, datorită conţinutului extrem de bogat în vitamina C, betacaroten, vitamina B12 și clorofilă.
6. Previne retenția de apă în țesuturi.
7. Stimulează funcționarea tiroidei.
8. Are proprietaţi laxative. În cazurile de constipaţie acţionează blând, fără efecte secundare.
9. Previne anemia feripriva ca urmare a conținutului bogat de fier, dar și a vitaminei C (care ajută la absorbția fierului).
10. Înțepături de insecte – umflăturile și mâncărimea se vor calma prin frecarea zonei afectate cu pătrunjel.
11. Ameliorează durerile reumatice.
Sursă foto: Arhivă Ciao